1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Statistieken
  4. LinkedIn tracking tools: insight tag en image pixel

LinkedIn tracking tools: insight tag en image pixel

Veel bedrijven werken met advertenties op LinkedIn, maar toch blijkt dat er maar weinig de LinkedIn Insight Tag gebruiken. Dit is nochtans een onmisbaar stukje code op je website dat ervoor zal zorgen dat je veel meer inzichten haalt uit je ads. Benieuwd wat het is en hoe je hem installeert? Lees hier gerust even mee!

Wat is de LinkedIn Insight Tag?

De LinkedIn Insight Tag is een eenvoudige JavaScript-code die je toevoegt aan je website om inzichten te krijgen over de bezoekers van je website. Je kan ermee ook uitgebreide campagnerapporten opmaken. 

Hoe moet je hem instellen?

Het installeren van de Insight Tag duurt niet zo lang. Via je LinkedIn-account kan je een uniek stukje JavaScript-code verkrijgen en die voeg je toe aan elke pagina van je website. LinkedIn geeft aan dat je de code het beste plaatst in de <body> van je website. Eenmaal de code is toegevoegd, heb je er geen onderhoud meer aan en kan je beginnen met het opvolgen van je bezoekers.

Kan je niet zo makkelijk aan je broncode om de tag toe te voegen? Dan kan je ook gebruik maken van Google Tag Manager om de code toe te voegen aan je website. De Google tool heeft namelijk al een vaste configutor voor de Insight Tag. 

Waarom de LinkedIn Insight Tag gebruiken?

Als adverteerder op LinkedIn, kan je de tag gebruiken op dezelfde manier als dat je bijvoorbeeld de Facebook Conversion API inzet. Je kan ermee de conversies bijhouden, extra inzichten krijgen over mensen die reageren op je advertenties én zelfs je websitebezoekers opnieuw bereiken via LinkedIn.

Conversies bijhouden 

Wie geen LinkedIn Insight Tag gebruikt, kan enkel kliks meten naar de website. Maar dit is geen goede KPI. Ongeveer 50% van de “kliks” bekijken daarwerkelijk je webpagina. Je wil toch meer weten over je bezoekers en meten of ze ook daadwerkelijk converteren of niet? 

Installeer je de tag, dan kan je net zoals bij Facebook gebeurtenissen instellen die je bij wil houden. Zo kan je veel gerichter meten of mensen je pagina hebben gezien, of ze op je website zijn geweest en welke landingspagina ze dan hebben bezocht.

Maak je een gebeurtenis voor verschillende pagina’s, dus bijvoorbeeld de landingspagina, inschrijfpagina én bedankpagina, dan kan je eenvoudig bekijken hoe de customer journey verloopt van je bezoekers. Je kan zo ook mensen in verschillende stadia van de funnel retargeten om ze terug naar je website te halen en mogelijks toch te laten converteren.

Retargeting in LinkedIn

Retargeting op LinkedIn gebeurt door middel van ‘Gematchte Doelgroepen’. Deze optie kan je vinden onder het tabblad ‘Assets’. Het aanmaken van ‘Gematchte Doelgroepen’ is niet zo moeilijk en kan je op drie manieren doen. Op basis van pagina’s die:

  • met deze URL beginnen
  • deze exacte URL hebben
  • een URL hebben die de opgegeven tekst bevat

De eerste is bedoeld om al je websiteverkeer in een doelgroep te verzamelen. In het geval van mijn website zou hier komen te staan https://www.karinamarks.com. Al het verkeer van zowel mijn homepagina als subpagina’s wordt in deze doelgroep opgeslagen.

De tweede is bedoeld om verkeer van een specifieke subpagina op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn: https://www.karinamarks.com/linkedin. In dit geval wordt alleen het verkeer dat op deze pagina komt opgeslagen.

De derde is bedoeld om personen die interesse hebben getoond in een specifiek product of dienst in een doelgroep te plaatsen. In mijn geval zou ik hier het woord linkedin (input is hoofdlettergevoelig, dus kijk goed naar je URL) kunnen plaatsen. Vanaf dat moment slaat LinkedIn verkeer op dat op bovenstaande URL is geweest, maar ook op bijvoorbeeld blogs over LinkedIn. Mits er in de URL het woord ‘linkedin’ staat.

Deze optie is zeer handig voor je recruitment. Bezoekers die een URL hebben bezocht met daarin bijvoorbeeld het woord vacature kan je retargeten met een toffe boodschap over de werksfeer bij je organisatie. Bezoekers van een specifieke vacature kan je dan weer retargetten op basis van de tweede optie.

Demografische websitegegevens

Met behulp van de tool ‘Demografische websitegegevens’ kan je zien van welke bedrijven werknemers jouw website of specifieke webpagina’s hebben bezocht. Een hele leuke tool om te gebruiken in je salesproces natuurlijk. Want het staat je natuurlijk vrij om een bepaald bedrijf een keer te bellen wanneer je ziet dat hun werknemers de afgelopen weken meerdere malen op je site zijn geweest. 

Combinatie met de Image Pixel

Wil je echt alles kunnen volgen? Combineer dan de Insight Tag met de Image Pixel. Met dit stukje code kunnen meerdere elementen op de pagina worden getrackt. Je moet wel elke code afzonderlijk bewerken (formulier- of knopcode) met uw eigen afbeeldingspixelcode en dan toevoegen aan je website. De img-pixelcode moet tussen aanhalingstekens staan in je html code. Als je meer dan één knop wilt volgen, kopieer en plak je de code voor het tracken van de knop en bewerk je hem indien nodig.

Je ziet het. Spendeer je wat meer tijd aan het instellen van de juiste codes op je website, dan krijg je meteen veel meer inzicht in de bezoekers op je website. Het zorgt er niet alleen voor dat je je advertenties beter kan richten, maar ook dat je relevante bezoekers opnieuw kan targetten of zelfs kan contacteren! 

Heb je vragen over de LinkedIn Insight Tag, de Image Pixel of iets anders? Aarzel dan niet om mij te contacteren

Ik ben nieuwsgierig! Heeft dit artikel je goed geholpen?

Support nodig?

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Of kom je er nou echt niet uit? Je kan mij altijd een berichtje sturen met je vraag. Ik ben er voor je.
Help mij!