Selecteer een pagina
 1. Home
 2. Knowledge Base
 3. RankMath essentials: Het belang van Canonical URLs voor WordPress-Optimalisatie

RankMath essentials: Het belang van Canonical URLs voor WordPress-Optimalisatie

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het essentieel om de juiste technieken toe te passen om de zichtbaarheid van je website te vergroten. Een van de belangrijkste aspecten van SEO is het beheren van de canonical URLs. Maar wat zijn canonical URLs precies en hoe kunnen we ze effectief implementeren? In dit artikel zullen we deze vragen beantwoorden en ontdekken hoe je ze kunt toevoegen met behulp van RankMath, een krachtige SEO-plug-in voor WordPress.

Wat zijn Canonical URLs?

Een canonical URL is de ‘hoofd-URL’ van een bepaalde pagina, die aangeeft welke versie als de originele en meest relevante wordt beschouwd. Dit is vooral belangrijk in gevallen waarin dezelfde inhoud op meerdere URLs beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld bij paginering, productpagina’s met verschillende sorteer- of filteropties, of bij het delen van dezelfde inhoud op verschillende subdomeinen.

Canonical URLs helpen zoekmachines te begrijpen welke versie van een pagina ze moeten indexeren en tonen in de zoekresultaten. Dit minimaliseert de kans op dubbele inhoud en helpt bij het behouden van de autoriteit van de pagina.

Het Belang van Canonical URLs

Waarom zijn canonical URLs zo belangrijk voor SEO? Hier zijn enkele redenen:

 1. Voorkomen van Dubbele Inhoud: Als zoekmachines meerdere versies van dezelfde inhoud tegenkomen, kan dit leiden tot verwarring over welke versie ze moeten indexeren. Canonical URLs lossen dit probleem op door één versie als de primaire te markeren.
 2. Behoud van Autoriteit: Door één canonical URL te kiezen, wordt alle autoriteit en linkwaarde geconcentreerd op die ene pagina, in plaats van versnipperd te raken over meerdere versies van dezelfde inhoud.
 3. Verbeterde Gebruikerservaring: Canonical URLs helpen ook bij het organiseren van de inhoud voor gebruikers, wat de algehele gebruikerservaring verbetert door hen naar de meest relevante versie van de pagina te leiden.

Hoe voeg je Canonical URLs toe met RankMath?

RankMath is een krachtige SEO-plug-in voor WordPress die een scala aan functies biedt om de SEO-prestaties van je website te verbeteren. Hier is hoe je canonical URLs kunt toevoegen met RankMath:

 1. Installeer en activeer RankMath: Als je RankMath nog niet hebt geïnstalleerd, ga dan naar het plug-in gedeelte van je WordPress-beheerdersdashboard, zoek naar RankMath en installeer en activeer de plug-in.
 2. Navigeer naar de Pagina/Post die je Wilt Bewerken: Ga naar de pagina of het bericht waarvoor je een canonical URL wilt instellen.
 3. Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot de RankMath-instellingen.
  • Scroll naar beneden naar de RankMath-instellingen: Wanneer je de pagina of post die je wilt bewerken hebt geopend, scroll je naar beneden naar de RankMath-instellingen. Deze vind je onderaan de pagina in de RankMath-instellingenbox. Klik op het tabblad “Geavanceerde” om de geavanceerde SEO-instellingen uit te vouwen.”
  • Navigeer naar het tabblad aan de rechterkant naast de post/pagina: Om de SEO-instellingen van je pagina of bericht aan te passen, navigeer je naar het tabblad aan de rechterkant naast de post/pagina. Hier vind je de RankMath-instellingen. Klik op het tabblad “Geavanceerde” om de geavanceerde SEO-instellingen uit te vouwen.
 4. Voer de Canonical URL In: In de geavanceerde instellingen zie je een veld met het label “Canonical URL”. Voer hier de gewenste canonical URL in voor deze specifieke pagina.
 5. Sla de Wijzigingen Op: Nadat je de canonical URL hebt toegevoegd, sla je de wijzigingen op door op de knop “Bijwerken” te klikken (of “Publiceren” als je een nieuw bericht maakt).

Met deze eenvoudige stappen kun je canonical URLs toevoegen aan je pagina’s en berichten met behulp van RankMath.

Conclusie

Canonical URLs zijn een cruciaal onderdeel van SEO-strategieën, omdat ze zoekmachines helpen de juiste versie van je inhoud te indexeren en de autoriteit van je pagina’s te behouden. Met behulp van RankMath, een populaire SEO-plug-in voor WordPress, kun je eenvoudig canonical URLs toevoegen aan je website, waardoor je SEO-prestaties worden verbeterd en de gebruikerservaring wordt geoptimaliseerd. Zorg ervoor dat je deze belangrijke techniek integreert in je SEO-strategie voor een betere zichtbaarheid en rangschikking in zoekresultaten.

Ik ben nieuwsgierig! Heeft dit artikel je goed geholpen?

Support nodig?

Niet gevonden waar je naar op zoek bent? Of kom je er nou echt niet uit? Je kan mij altijd een berichtje sturen met je vraag. Ik ben er voor je.
Help mij!